İstanbul'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, paniğe yol açarken, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, son bilgileri paylaştı. Bakan Memişoğlu, AFAD'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle hastanelerde hizmet aksamasının olmadığını belirtti. Vatandaşların büyük çoğunluğu depremi sakin bir şekilde karşılamış olsa da, bazı vatandaşların yaşadıkları korku ve panik nedeniyle sağlık sorunları yaşandığını açıkladı. Yetkililer, vatandaşların sakin kalmaları ve güvenlik önlemlerine uymaları konusunda uyarıda bulundu. Deprem sonrası yaşanan panik ataklar ve yaralanmaların tedavilerinin devam ettiğini belirten Bakan, yaşanan olayların deprem hazırlığına yönelik eksiklikleri gözler önüne serdiğini vurguladı. Deprem anında güvenli alanlara hızlıca ulaşmanın ve doğru davranışların hayati önem taşıdığını hatırlattı. Yetkililer, gelecekteki olası depremlere karşı daha hazırlıklı olmak için çalışmalara devam edeceklerini bildirdi.
İkincil Etkiler ve Yaralanmalar
Bakan Memişoğlu'nun açıklamalarına göre, depremden doğrudan etkilenen ve birincil yaralanma geçiren kimse olmadı. Ancak, düşme, atlama veya deprem korkusundan kaynaklanan panik ataklar nedeniyle toplam 236 vatandaşımızın tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğu belirtildi. Tüm yaralıların durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği açıklandı. Sağlık Bakanlığı ekiplerinin depremden etkilenen bölgelerde hızlıca müdahalede bulunarak olası riskleri en aza indirdiğini vurgulayan Bakan, sistemin deprem anındaki acil müdahale kapasitesini başarıyla sergilediğini belirtti. Deprem sonrasında vatandaşların güvenlikleri için ekiplerin gece gündüz çalışmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. Yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları uyardı.
Deprem Hazırlığına Dikkat Çekildi
Bakan Memişoğlu, depremin bir uyarı niteliğinde olduğunu ve çok daha hazırlıklı hale gelmemiz gerektiğini vurguladı. Ülkenin coğrafi konumu nedeniyle deprem riskine karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini hatırlatan Bakan, vatandaşları bilgilendirme ve eğitimlerle deprem hazırlığı konusunda bilinçlendirmenin önemini tekrar dile getirdi. Bakan, olası bir deprem senaryosuna karşı bireysel ve toplumsal hazırlıkların hayati önem taşıdığını, bu konuda herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda, acil durum planlarının yapılması, güvenli alanların belirlenmesi ve eğitim faaliyetlerinin düzenli olarak yürütülmesi çağrısında bulundu. Hükümetin deprem riskini azaltmak ve olası zararları en aza indirmek için sürekli çalışmalar yürüttüğünü ve bu konudaki çalışmaların devam edeceğini bildirdi.